Hírek

2022. december végéig tart a Gyermeket Nevelő Családok Otthonfelújítási Támogatás!

2022.02.24.

Nem felel meg a 100%-os lakossági napelemes pályázat feltételeinek?

Ne csüggedjen, ha 25 év alatt gyermeket nevel, év végéig még van lehetősége max. 50%-os támogatás igénybe vételével napelemes rendszert telepíteni!

  1. december végéig tart a Gyermeket Nevelő Családok Otthonfelújítási Támogatás!

 

KIK IGÉNYELHETIK AZ OTTHONFELÚJÍTÁSI TÁMOGATÁST?

  • Legalább egy, a szülőkkel együtt élő gyermek – legalább 12 hetes magzatok és a 25. életévüket még be nem töltött – szükséges a támogatás igénybevételéhez. A gyodra (Gyermekek Otthongondozási Díja) jogosító gyermekek esetében nincs életkori határ.
  • Egyszülős családok és különélők, elváltak is élhetnek a lehetőséggel, utóbbiak esetében a gyermeket nevelő fél jogosult rá. Ha mindketten 1-1 gyereket nevelnek, akkor legfeljebb 1,5 – 1,5 millió forintot vehetnek igénybe. Az egyik fél – aki éppen nem tervez felújítást – dönthet úgy, hogy lemond a saját részéről, és átadja a támogatásra a jogot a másiknak, aki így a teljes, 3 milliós összegre jogosulttá válik.
  • A támogatás abban az esetben igényelhető, ha az igénylő(k), illetve a kiskorú gyermek a támogatással érintett lakásban együttesen legalább 50%-os mértékű tulajdoni hányaddal rendelkeznek.
  • Az igénylés időpontjakor legalább egy éve a bejelentett lakásban kell laknia a szülőknek és a gyermek(ek)nek.
  • Az igénylőnek vagy együttes igénylés esetén legalább az egyik igénylőnek továbbra is rendelkeznie kell egy év – egybefüggően legfeljebb 30 nap megszakítással – társadalombiztosítási jogviszonnyal.
  • Az igénylő, együttes igénylés esetén házastársa vagy élettársa sem rendelkezhet az állami adóhatóságnál nyilvántartott, az adóigazgatási eljárás részletszabályairól szóló 465/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet 22. § (1) bekezdés a) pontja szerinti összeget (ötezer forintot) meghaladó köztartozással.

 

MEKKORA AZ IGÉNYELHETŐ TÁMOGATÁS ÖSSZEGE?

A támogatás összege a lakás felújítására fordított költségeknek legfeljebb az 50%-a lehet, amely azonban nem lehet több 3.000.000 Ft-nál. Fontos szabály, hogy a Kincstár által kiutalt támogatás összegében a vállalkozási díj és az anyagköltség 50-50%-ban oszlik meg. Tehát a benyújtott kérelemhez csatolt számlák között feltétlenül kell lennie minimum 25-25 % vállalkozási díjat és anyagköltséget tartalmazó számlának.

 

Amennyiben napelemes rendszer megvalósítását tervezi ingatlanán, keresse munkatársainkat, hisz a támogatás napelemes rendszer telepítésére, cseréjére is igényelhető!

Munkatársaink elérhetősége:

  • Karácsony Sándor +36 20/486-5553
  • Lunk Andrea +36 20/982-4332

 

A támogatás részleteiről az alábbi honlapon tájékozódhat:

Magyar Államkincstár (gov.hu)

 

Vissza